Anasayfa » Yazılım » HTTPS ’ye Geçmeli Miyim? HTTPS Faydalı Mıdır?

HTTPS ’ye Geçmeli Miyim? HTTPS Faydalı Mıdır?

HTTPS ’ye Geçmeli Miyim? HTTPS Tesirli Midir? Google , 2014 senesinde, HTTPS ’yi sıralama sinyali olarak kullanmaya başladığını ve dünyanın en büyük arama motorunun tehlikesiz irtibatlara vurgu yaptığını bildirdi. Ardından geçtiğimiz aylarda,  Google Chrome tarayıcısının şifrelenmemiş web sayfaları için “Tehlikesiz Olmadı” ihtar iletiyi görüntülemeye başlayacağı haberi geldi. Bu ileti, HTTPS protokolünü çalıştırmayan web sitelerinin adres çubuğunda görüntülenmektedir. 

HTTPS ’ye Geçme

Google, sitenizin HTTP veya HTTPS protokolünü kullanıp kullanmadığını hakimiyet eder. SEO ’nun teknik özelliklerine bilindik değilseniz, HTTPS ile çalışma azıcık korkutucu görünebilir. Ancak, göründüğü kadar karışık değildir. HTTP ’den HTTPS ’ye geçiş hakkında alakalı yazımızdaki direktiflere uyarak HTTPS ’ye geçiş yapabilirsiniz. HTTP ’den HTTPS ’ye Geçiş

HTTPS şüphesiz lüzumludur ve bir hayli web sitesi bu farklılığı hakikatleştirmektedir. HTTPS, sıralama sinyali olarak duyuru edildiğinde, sadece “hafif” bir meseleydi. Ancak Google, bunun zamanla kuvvetlenebileceğini söyledi. İlk evrede genel web siteleri üzerindeki tesiri yüzde 1 olsa da ilerleyen zamanlarda, Google ’ın işleri nasıl sarsdığını zati gördük. Bir HTTPS protokolüne sahip bir web sitesi için, tarayıcıdaki arama çubuğu bir kilit simgeyi ve Google Chrome ’da “tehlikesiz” sözcüğü görüntülenecektir.

Bununla beraber, HTTPS ’de değilse, simgeyi göremezsiniz ve kullanıcılar girdikleri bilgiler hakkında daha temkinli davranabilirler. Çünkü kısa zaman içinde sitenin güvenliği hakkında bir ihtar almaya başlarlarsa bu sitenize negatif yansır.

HTTPS ’ye Geçişin Yararları

Sitenizi tehlikesiz hale getirir: Bu, HTTPS ’ye geçmenin en bariz faydayıdır. Sitenize HTTPS uygulamakta olduğunuzda, istemci ile sunucu arasında iletilen bilgilerin çalınamayacağı veya yasaklanamayacağını garanti edersiniz. Temel olarak, alıcının bilgisinin rastgele bir şekilde bozulmaması için bir cins ispattır. Bu, alıcıların seans açması ve ödemeleri kredi veya bankamatik kartlarıyla kabul etmesi gereken siteler için idealdir.

Şifreleme: Birileri parola bilgisini tutmayı muvaffak olursa, bilgiler onlara tamamen kıymetsiz olur. Sebebini merak ediyorsanız, sarihçesi parola çözme anahtarı olmayacağından kaynaklanmaktadır.

SEO: SSL, HTTPS ’nin kullandığı ve yüklemeniz gereken bir protokoldür. SSL sertifikası, firma isminizi, alan isminizi, adresinizi, ülkenizi, eyaletinizi ve şehrinizi kapsar. Sertifikanın son kullanma tarihi de dahil olmak üzere bir hayli detaydan bahsedilecektir. Sitenizin arama motoru neticelerinde daha yüksek sıralamalar almasını istiyorsanız, HTTPS buna katkıda bulunacaktır.

Oy Ver