Anasayfa » Yazılım » No Code ve Low Code Geliştirme Nedir?

No Code ve Low Code Geliştirme Nedir?

Bu sualin cevabı ufak bir sapma ile bulunabilir: Low kod geliştirmeye ek olarak, kodsuz geliştirme de vardır. Low kod, kodun niteliğine değil, kodun oluşturulmasına atıfta bulunur. Bu kod geliştirmede, kodun çoğu, Low kodlu bir platform kullanılarak yapılanışla oluşturulur. Manuel kod geliştirme oranı, yapılandırılmış kod hacmine mukayeseyle miniktir, başka bir deyişle düşüktür. Öte yandan kodsuz geliştirme şunu vaad eder; Tüm kod yapılandırılır ve manuel kod oluşturma afaki hale kazanç. Reelde bu biçimde çalışıp çalışmadığı ve bu kodun ne kadar kaliteli olduğu başka bir mevzudur.

Bazen, Low kodun programcı olmayanlar için bile okunması ve anlaşılması kolay olacağı iler sürülür. Kulağa güzel geliyor, ama aynı zamanda sorgulanabilir. No Code, grafiksel bir kullanıcı arabirimi aracılığıyla hazır yapı taşları kullanarak uygulamaların programlanmasını basitleştirir. Avantajları; Programlama, teknik olmayan çalışanlar tarafından da uygulanabilir. Çoğu vaziyette yapı taşlarının kullanılması zaman, kaynak ve maliyet tasarrufu sağlar. Değişen iş süreçlerine geçim sağlamada uygulamaların elastikliği çoğalır ve kullanılan modüller, ayrı ayrı programlanmış yazılımlardan daha fazla güvenlik sunar.

Low Kod Geliştirmenin Yararları

Low kodlu platformlar, dahili takımlar tarafından kullanılmak üzere planlanmıştır. Low kod yapımı, harici geliştirme hizmeti sağlayıcılarına gerek olmadığı için maliyetleri azaltabilir. Bir uygulamanın büyük bvefatlarının geliştirilmesi, sarih programlama balakası olmadan yapılabilir. Bu, bazen “Lego stili yazılım geliştirme” olarak da adlandırılan modüler ilke ile olası olur. İşletmeler genellikle yazılım geliştirmede kapasiteden yoksundur. Programcı olmayanlar da platformlarla yazılım geliştirebildikleri için nitelikli emekçi kasveti bir nebze olsun giderilmiş oluyor. Birçok firmada, merkezi bir BT ’nin yardımı olmadan bağımsız olarak yazılım geliştiren alanlar vardır. Daha Önceki geliştiriciler ve yazılım mevzusunda balakalı çalışanlar, dahili çözümler için aylarca bilave etmek istemiyorlar. Düşük kodlu platformlar kullanılarak, merkezi BT ve gölge BT arasında anlamlı bir birliktelik uygulanabilir. 

No Kod Geliştirmenin Avantajları

No kod geliştirme civarları, özellikle teknolojiyle hiçbir bağlantısı olmayan ancak derinlemesine uzmanlık balakasına sahip çalışanların Java, Python, JavaScript, C, C++, PHP, SQL veya Ruby ’yi pas geçer. Bunun yerine, kullanıcılar genellikle basit menü gezintisi takviyesiyle, grafik kullanıcı arabirimi aracılığıyla bir araya getirilebilen standart yapı taşlarını kullanır. Kodsuz çalışan yazılım, BT departmanlarının ve programcıların genellikle kıt olan kaynaklarının, uzman departmanların çalışanları tarafından kolayca genişletilebilmesi avantajını sunar. Operasyonlar ayrıca hazır modüller kullanılarak daha kolay ve süratli bir biçimde programlanabilir ve bir kere güvenlik altına alınmış modüller, kullanımda genellikle yeni elle programlanmış kaynak kodundan daha tehlikesizdir. Çevik müessesesel idare anlamında rastgele bir programlama çabası olmadan kısa vadeli farklılıklar da olasıdır.  Bu, zaman, kaynak, güvenlik ve maliyet avantajları sağlar. Ancak modüllere kaydolunmayan bireysel ayarlamalar ve karışık misyonlar burada sadece esastaki programlama diline dayalı Doğrudan programlama ile uygulanabilir.

Oy Ver